ESSE PROBIOTIC SKINCARE

DE OPRICHTER


Trevor Steyn studeerde scheikunde en behaalde zijn mastergraad in 1997. Zijn mentor, Professor Siegfried Drewes, inspireerde hem enorm en gaf hem een passie mee voor de chemie van Afrikaanse planten.Hoewel zijn onderzoek in eerste instantie gericht was op de extractie van actieve componenten uit Afrikaanse planten voor farmaceutische doeleinden, ontdekte hij de vele heilzame mogelijkheden van deze planten in huidverzorgingsproducten en richtte Trevor Esse op.Trevor is gepassioneerd door duurzaam leven, het in stand houden van de Afrikaanse biodiversiteit, surfen en yoga. (en verschillende andere sporten). Trevor woont in Richmond, Zuid Afrika.

HOE EN WAAROM


Trevor was actief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en de uitkomsten daarvan. De wetenschappelijke literatuur over actieve componenten in Afrikaanse planten liet zien dat er grote mogelijkheden waren voor deze planten in de huidverzorging, maar deze wetenschap werd niet in de praktijk gebracht. Hij begon met het samenstellen en vervaardigen van effectieve, biologische huidverzorgingsproducten en met het bevorderen van het bewustzijn om de biodiversiteit in Afrika te behouden.Zijn werk voor Esse begon in 2000 met een onderzoek naar de actieve eigenschappen van een in Europa onbekende Afrikaanse plant, de Kigelia africana. In 2002 werd Esse opgericht, door vastberadenheid, geloof ̶en de naiviteit van een wetenschapper die zijn ontdekkingen wereldkundig maken.

 

 

Het doel van Esse is huidverzorging met de beste actieve stoffen, zonder afbreuk te doen aan veiligheid en ethiek. Esse betekent ‘zijn’ in het Latijn. Het droombeeld van Esse is een mooi en oneindig duurzaam leven voor alle wezens op aarde.AFRIKAOns standvastig geloof in de natuur heeft geresulteerd in een sterk verlangen om onze natuurlijke bronnen te beschermen. Zuid-Afrika herbergt bijna een kwart van alle plantensoorten op de wereld. Wij hebben de beste Afrikaanse planten gekozen om nieuwe, krachtige stoffen te kunnen gebruiken voor onze producten. Onze ingrediënten bevatten Baobab, Kalahari Melon, Kigelia en Marula. Deze planten worden geoogst in het wild om de kracht van de extracten te maximaliseren.

BIOLOGISCH


Alle producten van Esse zijn gemaakt in een Ecocert gecertificeerde fabriek. Dit betekent dat alle Esse producten voldoen aan de strengste standaard van biologische producten. Esse wordt gemaakt volgens voedselstandaard en draagt het ECOCERT greenlife keurmerk dat garant staat voor veilige en betrouwbare cosmetica.

PHYTOTRADE AFRICA


Esse is toegewijd aan de Fair Trade van natuurlijke producten en is een geaccrediteerde partner van PhytoTrade Africa.Phytotrade Africa wijdt zich aan het ontwikkelen van Fair Trade en milieuvriendelijke natuurlijke producten.Kort samengevat, de inheemse planten van Afrika worden duurzaam geoogst in het wild door lokale gemeenschappen en vervolgens verwerkt in hoogwaardige actieve ingrediënten.PhytoTrade Africa werkt met oogsters uit Zimbabwe, Zambia, Namibië, Malawi, Botswana, Swaziland en Zuid-Afrika.De onpartijdige handel in natuurlijke producten heeft de kwaliteit van leven voor tienduizenden mensen verbeterd. Door het kopen van ingrediënten van PhytoTrade Africa, geeft Esse vrouwen de mogelijkheid om hun kinderen naar school te sturen, het ziekenhuis te bezoeken, te investeren in lokale kredietregelingen of zelfs een huis te bouwen.Klik hier om meer te lezen over PhytoTrade Africa en wat zij doen.

VEGANISTISCH


Esse is geaccrediteerd door de Vegan Society. Dit betekent dat er geen dierlijke producten gebruikt worden in onze serie.http://www.vegansociety.com/Met de opkomst van verkooptrucjes als ”humane landbouw” en ”zorg voor dieren”, die steeds meer verschijnen op dierlijke producten, wordt het vermoorden van dieren voor menselijk gewin verbloemd.Wij geloven niet in het gebruik van wat voor dierlijk product dan ook in onze huidverzorgingsproducten…. zelfs geen bijenwas.Volgens ons is er geen reden voor het gebruiken van dierlijke of chemische ingrediënten om toonaangevende huidverzorgingsproducten te kunnen produceren..Stoffen uit plantaardige of microbiële bronnen waren altijd al, en zijn nog steeds, de meest doeltreffende stoffen om resultaten in de huidverzorging te bereiken.

PROEFDIERVRIJ


Esse is geaccrediteerd door Beauty Without Cruelty. We testen onze producten niet op dieren en gebruiken geen ingrediënten van leveranciers die dat wel doen.Er zijn vele alternatieven voor het gebruik van dieren in onderzoek. Onze producten worden op menselijke vrijwilligers getest. De resultaten laten zien dat de producten van Esse minder huidirritatie veroorzaken dan gedistilleerd water.Esse is ook toegetreden tot PeTA’s proefdiervrije bedrijvenprogramma en we zijn geaccrediteerd als een proefdiervrijbedrijf op PeTA.org. People for the Ethical Treatment of Animals (PeTA) is opgericht in 1980 en wijdt zich aan het vestigen en verdedigen van de rechten van alle dieren. Ze zijn een internationale non-profit liefdadigheidsorganisatie, gevestigd in Norfolk, Virginia, met filialen over de hele wereld. PeTA is de grootste dierenrechtenorganisatie op de wereld.